IFK Skövdes Kristian Svensson missar resten av säsongen

1:27 min

IFK Skövdes lagkapten och bästa spelare den här säsongen, Kristian Svensson, blir borta runt sex veckor efter en knäskada som han ådrog sig i segermatchen mot Karlskrona.

Kristian Svensson har en stor del i att IFK Skövde fortfarande har chans att nå slutspel den här säsongen och samtidigt skapat sig en behagligt glapp ner till kvalstrecket.

Men segern mot Karlskrona med 24-18 i fredags blev dyrköpt och en smäll på Svenssons knä i den andra halvleken tvingade honom att bryta matchen och vid en närmare undersökning under lördagen fick han dystra besked.

Allting tyder på att det är ett ledband som fått sig en rejäl kyss. I runda slänger tar det mellan fyra och sex veckor och tar det sex veckor så är det väl mer eller mindre över den här säsongen.

Det återstår två och en halv vecka och fyra matcher av grundserien för IFK Skövde vilket gör det totalt uteslutet att det blir något mer spel under den perioden för Svensson.

Även om IFK skulle lyckas med bedriften att ta sig till slutspel eller dras in i ett kvalspel så är det otroligt att 35-åringen kommer tillbaka.

– Det är klart att det alltid är surt när det händer. Man vill alltid vara med när det drar ihop sig i slutet och när det gäller lite, säger Svensson som ligger delad tvåa i seriens assistliga med 108 målgivande passningar.

För tillfället har IFK Skövde tre poäng upp till slutspel och Ystads IF och sex pinnar ner till kvalplats där Aranäs befinner sig. Skövde har en match mer spelad än dessa lag som dessutom möts under söndagen.

Svensson själv hoppas att andra spelare nu ska leverera när han själv får följa slutet på serien från sidan.

– Vi är många duktiga spelare och det betyder att andra spelare får ta mer ansvar och jag tror det finns de som är redo att ta mer ansvar. Det är klart att någon kommer bli tröttare för att den får mer speltid men så är det.

Närmast väntar Ricoh på bortaplan i ännu en viktig drabbning för IFK och skulle det bli vinst där är kontraktet i praktiken säkrat och slutspelsdrömmen skulle leva vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista