UTPRESSNINGSHÄRVA

Sex personer dömda i utpressningshärva

1:01 min

Sju personer i åldrarna 15 till 40 år försökte utpressa en man på 350 000 kronor. Nu döms sex personer av Skaraborgs tingsrätt.

Sex personer i åldrarna 15 till 40 år döms av Skaraborgs tingsrätt för en utpressnings- och stöldhärva, som ägde rum i norra Skaraborg i slutet av förra året.

Några av personer ska ha hotat och försökt utpressa en man på 350 000 kronor. Om mannen inte betalade de här pengarna ska gärningsmännen ha hotat med att lämna en mobilinspelad film till polisen, där mannen påstods ha haft sexuellt umgänge med en minderårig flicka.

Några av personerna ska också ha stulit bland annat datorer, väskor och smycken från mannen.

Nu döms två av personerna till fängelse i sex respektive två månader. Tre av personerna döms till ungdomsvård och en till skyddstillsyn. Detta för försök till utpressning, stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, narkotikabrott och olovligt brukande. En person frikänns från försök till grov utpressning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista