HANDBOLL SHE

Hoppet lever för Skara HF

2:07 min

Äntligen vinst för Skara HF och segern med 27-25 hemma mot Team Eslöv, gjorde att man kunde lämna nedflyttningsplatsen bakom sig.

Men än är det för tidigt att andas ut. Hellton som nu ligger på nedflyttningsplats avslutar mot Kristianstad på hemmaplan medans Skara åker till Lund och möter LUGI. Båda lagen står på sju poäng men Skara har bättre målskillnad, 15 mål bättre än Hellton.

Det var en match som svängde och var mer kämpa än vackert spel, men en match helt i publikens smak. Skara ledde i paus med 13-10 och det som fastnade på näthinnan från första halvlek var främst Wilma Anderssons målvaktsspel som var strålande. Sen blev det tyvärr en skada på Nicoline Olsen fem minuter in på matchen då hon fick en lårskada och var borta från matchen en lång stund. Hon återkom i slutet kraftigt lindad.

I den andra halvleken så var det stopp för Skaras del och gästerna från Eslöv gjorde fem raka mål och var i ledning. Deras nr 9 Lina Wessberg fick utrymme på högersidan och gjorde hela sju mål i andra och höll på att avgöra matchen.  Men Skara växlade upp igen och kunde avgöra med en duktig Maria Sundin på vänsterkanten. Bra skytte stundtals från Ida Mikkelsen och Carolina Järlstam och bra straffskytte från Alexandra Roos.

- Även om det går tungt så pratade vi om att vi måste komma igång och komma igen, menade Maria Sundin efter matchen.

- Det var roligt det här. Det var längesen, äntligen. Vi gav inte upp, avslutade Maria.

Målvakten Wilma Andersson var mycket nöjd och glad efter matchen.

- Det är helt fantastiskt att vi kunde knyta ihop säcken och vinna trots att vi gick ner oss, menade Wilma. Hon hejade på Boden för en gångs skull och nu skall hon hålla på Kristianstad i deras match mot Hellton i sista omgången.

Det var mormor som gjorde att vi vann.

- Hon kom nu äntligen och tittade, har varit för nervös tidigare, men nu var hon på plats och då blev det seger, sa Wilma Andersson.

Skara-Eslöv 27-25 (13-10)

Skara: Maria Sundin 5, Carolina Järlstam 4, Ida Langbo Mikkelsen 4, Alexandra Roos 4, Elin Ottosson 2, Ewelina Ström 2, Jennie Brodén 2, Lovisa Henriksson, Alice Nyfjäll, Matilda Synnergren, Nicoline Olsen. Eslöv: Lina Wessberg 7, Inez Svensson 4, Julia Bardis 3, Anna Bardis 3, Betty Svensson 3, Emelie Lindvall 2, Sofi Eriksson 2. 

Publik: 552

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista