nazistdemonstration Borlänge första maj 2016
Lidköpingsbon deltog i Nordiska motståndsrörelsens tåg i Borlänge på första maj 2016 Foto: Mats Öfwerström/P4 Skaraborg

Nazist från Lidköping släppt ur häkte

0:49 min

Den 20-åring från Lidköping som förknippas med nazistiska NMR har släppts på fri fot. Han har en tid suttit häktad misstänkt för inblandning i bombdåd i Göteborg.

När P4 Skaraborg i våras kartlade nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen kunde vi berätta om 20-åringen som är en av de mer aktiva medlemmarna i den skaraborgska delen av NMR.
20-åringen är en av tre män som är misstänkta för att placerat ut tre bomber, varav två detonerade och en person skadades.
I dag släpptes han på fri fot. Misstankarna om försök till allmänfarlig ödeläggelse vid Lilleby Camping kvarstår dock, vilket GT var först med att berätta.
Campingen används som boende för flyktingar och där hittades en skarp bomb som aldrig detonerade.

– Jag menar att han inte längre kan förstöra utredningen, och då ska han  försättas på fri fot, säger åklagare Mats Ljungqvist till P4 Skaraborg.
De övriga två männen vill åklagaren fortfarande behålla i häkte. Bland har polisens utredning säkrat viktiga DNA-spår från en av männen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".