Albin Elowson enduro
Albin Elowson kraschade in i ett träd under en tävling i Tammerfors i Finland. Bilden är från en annan tävling. Foto: Sveriges Radio

Albin Elowson om olyckan

1:13 min

I lördags fick Enduroföraren Albin Elowson från FMCK Skövde en tråkig start på Vm-säsongen då han körde in i ett träd i premiären i Finland och fick föras till sjukhus.

Albin Elowson säger själv att olyckan gick väldigt fort och att det var oturligt. 

– Jag låg bra till i fältet när jag kom ner för en liten backe och fick ett litet kast eller liknande. Sen stod ett träd ganska olägligt mitt i banan och jag hann inte parera undan utan jag kör in i det.

Efter kraschen så har Albin legat kvar på sjukhuset i Tammerfors i Finland men enligt han själv så mår han bra efter kraschen.

– Jag blir trött fort och gör inte så mycket på dagarna mer än att ligga här i sjukhussängen. Jag går fortfarande på smärtstillande och så men jag mår rätt så bra annars. 

Albin ligger kvar på sjukhuset i Finland men hoppas snart få åka hem till Skövde igen och fortsätta sin rehabilitering på hemmaplan.

– Jag hoppas att jag får åka hem till Skövde imorgon eller på lördag. Förhoppningsvis behöver jag inte vara på SkaS då utan kan fortsätta min rehab i hemmet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".