Programbild för P4 Nästa (Central)
1 av 2
Förra årets vinnare - Noomi Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2 av 2
Förra årets vinnare - Noomi Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P4 NÄSTA 2017

Sista chansen – skicka in din låt till P4 Nästa

1 april är sista dagen att skicka in ditt bidrag till P4 Nästa. Vill du ta chansen att nå miljonpublik med din musik? Skicka in ditt bidrag i dag!

För tionde året i rad har landets låtskrivare och artister chansen att tävla i Sveriges Radios rikstäckande musiktävling, som i år bytt namn till P4 Nästa. Förra året kom över 800 tävlingsbidrag in. 

– Med P4 Nästa finns chansen för både nya och etablerade låtskrivare och artister landet runt att få sitt tävlingsbidrag spelat och uppmärksammat i Sveriges största radiokanal P4, säger Maths Broborg, projektledare för P4 Nästa.

Förra årets vinnare, ”Intoxicated” med Noomi, blev en av de tio mest spelade låtarna i P4 under 2016.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".