Skövde AIK förbereder sig för premiär. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 3
Skövde AIK förbereder sig för premiär. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Bilos Yonakhir på gång. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 3
Bilos Yonakhir på gång. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Markus Fröjd målvakt i Skövde AIK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
3 av 3
Markus Fröjd målvakt i Skövde AIK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
FOTBOLL

Ett spännande år för Skövde AIK

3:07 min

Skövde AIK är ju nykomling i div 1 södra den kommande säsongen och får där möta många klassiska lag i seriespelet. Skövde tippas ju i botten av tabellen så nu är det upp till bevis för laget.

Det stundar premiär i div 1 södra för Skövde AIK. Laget börjar på bortaplan i Malmö mot Rosengård. Förhoppningen är ju att man skall kunna etablera sig i ettan men det blir tufft motstånd rakt igenom.

Vad sägs om lagen Skövde skall möta. Nämligen Mjällby, Ljungskile, Landskrona, Assyriska, Ängelholm, Husqvarna, Oddevold, Kristianstad, Karlskrona, Qviding, Rosengård, Oskarshamn och topptippade Utsikten.

- Det är en rolig serie att spela i med många duktiga spelare från lag som spelat i allsvenskan, menar också Bilos Yónakhir. Det är kul, roliga matcher på bra arenor, säger Bilos också.

Skövde har ju tappat två av förra säsongens nyckelspelare. Poängmaskinerna Sargon Abraham, nu i Degerfors, och Gustav Karlsson.

- De vi tappat är tunga namn. De är svåra att ersätta men vi har fått in några nya som vi hoppas ska kunna kompensera, säger tränaren Charbel Abraham.  Det blir laget, en maskin som får kliva fram och visa styrka.

Nya för i år är Hannes Fritzon Mölltorp/Brevik och Pontus Fredriksson Kalmar FF i försvaret och Ryan Masch och Bubacarr Jobe från USA respektive Gambia/Canada.

Förluster från A-laget förutom Sargon och Gustav är Andrew Palumbo, Oluwayonda  Abogunnin, Oscar Callerud.

En av de nya är ju Bubacarr Jobe ,senast från Toronto, som gillar Skövde och Skövde AIK och har kommit in bra i laget.

- Jag är en ganska snabb spelare som också gör en del mål, menar han. Vad jag har sett hittills tycker jag allting ser bra ut.

-Vi skall ta tre poäng i Malmö. Det är vad vi fokuserar på, avslutar Bubacarr.

En av Saiks målvakter är ju tjugoårige Markus Fröjd som tycker det känns bra att det äntligen kommer igång.

- Vi skall göra allt för att göra det bra, menar också Markus. Vi skall visa att vi kan slå ur underläge till alla som tippar oss i botten.

Att stå i mål är någonting som han inte är ensam om i familjen. Hans syster Sara Fröjd är duktig målvakt i Skövde KIK. Och Markus tycker att hon är bättre. Han brukar se hennes matcher så ofta han kan.

Han tippar för övrigt vinst mot Rosengård i premiären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".