Kraschad bil
Den åtalades bil efter olyckan i Hjo förra året. Kvinnans bil låg 16 meter ner i en slänt ute i terrängen. Foto: Polisen.

Misstänkt för dödskrasch åtalas igen

0:52 min

En 40-årig man från Töreboda, som tidigare åtalats för att drograttfull ha kört ihjäl en 22-årig kvinna i Hjo förra året, åtalas nu igen för grov olovlig körning.

Mannen som nu igen åtalas för grov olovlig körning ska upp i tingsrätten den 19:e april då han misstänks för att ha orsakat en 22-årig kvinnas död i Hjo förra året.

Där misstänks han bland annat för grovt vållande till annans död, drograttfylla, narkotikabrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Detta efter att han hög på amfetamin och i en stulen bil ska ha krockat med den 22-åriga kvinnan som omkom under en aprilmorgon förra året.

Men detta har inte stoppat mannen från att vara ute i trafiken då han återigen nu åtalas för att ha kört bil utan körkort. Den här gången hände det på Mariestadsvägen i Moholm den tionde mars i år.

Polisen beslagtog samtidigt bilen från den misstänkte då han alltså tidigare dömts för och är misstänkt för flera fall av olovlig körning.

Det har också tidigare uppmärksammats att mannen dömts för flera fall av olovliga körningar och rattfyllor innan dödsolyckan i april förra året.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".