äng rumänien
1 av 4
Bild från resan i Rumänien. Foto: Privat.
Gymnasieelever Linnea Hulström, Amanda Lindholm och Wilma Lorentzon
2 av 4
Från vänster står frivilligarbetaren Inga-Lill Berggren och från ungdomsverksamheten Linnea Hulström, Amanda Lindholm och Wilma Lorentzon. Foto: Kristoffer Hilmersson / Sveriges Radio
skratt rumänien barn gåva
3 av 4
Bild från resan i Rumänien. Foto: Privat
barn rumänien
4 av 4
Barn som de träffade på centret i Rumänien. Foto: Privat.

Ungdomar hjälpte hemlösa i Rumänien

1:58 min

Ungdomar från Pingstkyrkan i Stöpen är nyss hemkomna från Cluj i Rumänien där de bland annat hjälpt hemlösa.

I många år har Pingstkyrkan i Stöpen bedrivit hjälpverksamheti Cluj i Rumänien och nyss så var ungdomsverksamheten på en hjälpresa i landet.

Några av de som var med var Linnea Hulström, Amanda Lindholm och Wilma Lorentzon som alla fick många intryck av besöket.

– Det var väldigt annorlunda och stora kontraster jämfört med Sverige, säger Linnea Hulström.

– När man såg hur de bodde i utkanterna av staden så blev man nästan förkrossad över och se hur fattigt de levde, säger Amanda Lindholm.

Ungdomarna besökte ett center i staden Cluj som Pingstkyrkan i Stöpen samarbetar med där man bland annat hjälper hemlösa.

– Där hjälper man hemlösa med mat och hjälper barn med undervisning. Man hjälper även fångar att slussas ut i samhället med sin familj. 

– Man kan nog göra större skillnad än vad man tror bara genom att förstå hur de lever och hur man kan hjälpa de, säger Linnea Hulström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".