Maria Sundin och Ellen Wallander.
Maria Sundin och Ellen Wallander. Foto: Tommy Järlström P4 Skaraborg

Skara HF klart för fortsatt spel i SHE

2:13 min

Skara HF vann dagens match över Kungälv med 25-24 och säkrade därmed platsen i SHE. Precis som i första mötet blev det spännande in i det sista.

Efter två raka segrar i matchserien mot Kungälv (26-25 och 25-24) säkrade Skara HF spel i SHE också nästa säsong.

Precis som i första mötet, blev det dramatiskt, spännande och ovisst ända till slutsignalen. Men tack vare lite bättre skärpa kunde Skara avgöra inför 1100 jublande personer på läktarna.

Det var en match helt i publikens smak och nerverna låg utanpå både spelare, ledare och åskådare. Det pendlade fram och tillbaks och antingen ledde hemmalaget eller gästande Kungälv.

- Det var väldigt mycket glädje och väldigt mycket känslor ute på planen, menade Maria Sundin efter segern.

I paus var det jämt, ställningen 14-14 men direkt i andra halvlek så gjorde hemmalaget tre  raka mål till 17-14 och det kändes mycket bra. Men ack nej. Kungälv gav sig inte och ett antal minuter senare var det 18-20 och uppförsbacke för hemmalaget.

-Vi var kanske nervösa och det låste sig för oss, men vi kämpade på och det löste sig, menade duktiga målvakten Ellen Wallander.

Ja, det löste sig och Skara kunde vinna med uddamålet 25-24. I slutet spelade Ida Mikkelsen en viktig roll och kunde göra två viktiga mål. Det var en lagseger, alla kämpade väl. Men målvakten Ellen Wallander, Maria Sundin gjorde många avgörande saker.

Säsongen är nu över för Skara och det har varit tufft för laget men man lyfte i slutet av serien och kunde vinna mot Eslöv och nästan poäng mot LUGI. Och sedan då avsluta det hela med två uddamålssegrar mot Kungälv i kvalet och ny SHE status för laget.

- De här matcherna är något av det häftigaste jag varit med om, menade tränaren Andreas Johansson som numera blivit Skarabo med familjen och fortsätter som tränare ytterligare en säsong.

När det nu är klart med elitstatus för laget så återstår den grannlaga uppgiften att forma nästa säsongs trupp.

- Det känns ändå bra, säger ordförande Gunilla Flink om spelarläget. Det finns många kontraktsförslag och ännu är det ingen spelare som aviserat sin avgång. Visst är spelare kontaktade av andra föreningar, som målvakten Wilma Andersson, Nicoline Olsen av dansk elitklubb, Ida Mikkelsen osv. Men vi har haft flera spelare här som tränat med oss, så jag ser framtiden an med tillförsikt, avslutar Gunilla.

Skara-Kungälv 25-24(14-14)

Skara: Maria Sundin 6, Nicoline Olsen 4, Ida Langbo Mikkelsen 4, Alexandra Roos 4, Elin Ottosson 3, Lovisa Henriksson, Ewelina Ström, Carolina Järlstam, Jennie Brodén.

Kungälv: Amelia Lundbäck 11, Elin Sige 4, Linnea Rundberg 3, Clara Lerby 2, Victoria Strålman, Rebecka Karlsson, Sarah Börjesson, Wilma Pettersson.

Publik: 1 100.

Skara klara för SHE med 2-0 i matcher. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".