Polisen på plats i Södra Ryd.
Foto: Christian Svensson.
SKÖVDE

En anhållen efter knivattacken

1:06 min

En man i 20-årsåldern är gripen efter knivattacken på torget i Södra Ryd. En man i 40-årsåldern skadades i benet vid attacken.

En man i 40-årsåldern blev igår knivhuggen i benet vid Timmersvägen i Södra Ryd i Skövde. Två timmar efter händelsen kunde en person gripas av polisen. Enligt polisen var ytterligare två personer inblandade i händelsen. De ska ha lämnat platsen till fots och på cykel. 

— Vi jobbar vidare. Det finns goda förhoppningar om att även kunna gripa dem, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Mannen var vaken och talbar när han fördes i ambulans till sjukhus. Polisen vet ännu inte varför mannen attackerades, men har förhoppningar om att hitta de andra iblandade för att få veta mer.

— Vi vill komma i kontakt med dem och höra vad det kommer sig att den här händelsen utspelar sig. Kanske kan vi få en bakomliggande orsak till varför det har inträffat, säger Christer Fuxborg.

Händelsen skedde utomhus och den attackerade mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Ärendet är rubricerat som grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".