Douglas Lögdal i BoIS försöker. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio
Mariestad BoIS har nu fått släppa Tobias Björklund, Douglas Lögdal och Arvid Ljung till allsvenskan efter sin framgångsrika säsong. Foto: Tommy Järlström/Arkivbild.

Mariestad BoIS tappar Tobias Björklund

Ännu en nyckelspelare lämnar Mariestad BoIS för en allsvensk klubb. Det är den poängstarke backen Tobias Björklund som skrivit på för Västervik.

Mariestad BoIS framgångsrika säsong som räckte ända till det sista kvalsteget innan den allsvenska kvalserien har sitt pris.

Tre av lagets bästa spelare har nu lämnat klubben för spel i allsvenskan och senast i raden är den offensivt skicklige backen Tobias Björklund som går till Västervik enligt BoIS hemsida.

Björklund värvades inför förra säsongen från Södertälje och fick sitt stora genombrott i BoIS med hela 39 poäng (14+25) på 34 matcher.

Hans säkra spel i power play var något som låg till grund till att han var en av de poängflitigaste försvararna i hela hockeyettan.

Björklund var tillsammans med målvakten Arvid Ljung och poängkungen Douglas Lögdal lagets givna nyckelspelare och är blytunga tapp för BoIS inför nästa säsong i hockeyettan.

Lögdal skrev alldeles nyligen på för Vita Hästen och direkt efter att Mariestads säsong tog slut så värvades Arvid Ljung av Almtuna.

Att BoIS nu slussat vidare sina tre vassaste spelare till allsvenskan är givetvis en fjäder i hjälmen men nu väntar också ett digert arbete för klubben att hitta ersättare.

Enligt sportchefen Ronny Johansson så är nya spelare på ingång och det första nyförvärvet inför nästa säsong förväntas presenteras inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".