bussen ligger vält.
1 av 2
Foto: Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio
bussen ligger vält. Ambulanser och polis är på plats.
2 av 2
Foto: Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio
BORÅS

Buss välte på riksväg 40

2:16 min

En buss har vält på riksväg 40 i höjd med Nabbamotet utanför Borås. Bussen har kört in i vajerräcket och sju personer har förts till sjukhus för kontroll.

Larmet kom strax efter halv tolv, polis och räddningstjänst är på platsen. De arbetar nu med att evakuera 19 personer som var ombord. Sju personer är förda till sjukhus med bland annat smärtor i nacke och rygg.

– Tack och lov ser det ut att inte vara några allvarligare personskador, det rör sig om skrubbsår och liknande och de är så klart chockade. Vi jobbar hårt med att det ska gå så bra som möjligt, säger räddningstjänsten.

Det ska röra sig om buss 100, som trafikerar Borås-Göteborg som har kört in i vajerräcket och vält mellan Viaredsmotet och Nabbamotet, i höjd med flygplatsen. Bussen ligger lutad över mitträcket. 

– Bussen ligger på sidan. Jag ser hur räddningstjänsten precis slagit sönder rutan och kliver in, säger lyssnaren Jesper som är på platsen. 

Trafiken påverkar i båda riktningarna och det är avstängt i riktning mot Göteborg. 

Artikeln uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".