Ny danska förstärker Skara HF

Skara HF fortsätter att värva danskt inför nästa säsong i damernas elithandboll. Den 21-åriga niometersspelaren Line Hindhede, som de två senaste säsongerna spelat i Ringköbing i den högsta danska ligan, har skrivit på för Skara.

Line Hindhede blir den andra danskan på kort tid som förstärker Skara HF då laget tidigare gjort klart med Trine Leth från Århus.

Dom båda danskorna ersätter sina landsmanninor Nicoline Olsen och Ida Langbo Mikkelsen som lämnat Skara efter att laget kvalade sig kvar i eliten den gångna säsongen.

–Jag har hört mycket bra om Skara HF som en förening med framtidsvisioner och en bra verksamhet. Att klubben har en stor och aktiv publik är något jag ser fram mot att få uppleva. Att anta en ny utmaning är viktigt för mig och jag tro också att jag kan bidra med mitt niometersspel i min nya klubb, säger Skaras nya spelare Line Hindhede i ett pressmeddelande.

Enligt Skaras tränare Andreas Johansson så är det en mycket kompetent spelare som klubben har knutit upp.

– Trots att hon är högerhänt och fostrad som vänster- och mittnia imponerar hon även som högernia. Allroundspelare på grund av att hon är rejäl och individuellt fint skolad. Hon är en bra försvarsspelare och det märks att hon har mött bra motstånd. Hon har härligt höga ambitioner med sin handboll och älskar att träna, säger Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".