Gripförare i ledning i Mariestad. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Gripförare i ledning i Mariestad. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
SPEEDWAY

Olycksdrabbad premiär för Örnarna

2:02 min

Det blev en olycklig premiär för Örnarna i speedwayallsvenskan då man mötte Griparna på hemmabanan. Flera skador och även förlust med 41-47.

Det började bra för hemmalaget inför en fåtalig publik i den kylslagna kvällen. Efter sex körda heat var ställningen 20 -16 och ledning för Örnarna efter bra genomförda heat.

Men så kom det olyckliga sjunde heatet med flera omkullkörningar och omstarter och skada på Pontus Aspgren, troligtvis en bruten finger och ingen mer körning för Pontus. När det sjunde heatet kunde köras så blev det 5-0 till Griparna- Ingen Örnförare fick poäng. Griparna hade vänt och ledde med 21-20 och släppte aldrig den ledningen.

I det elfte heatet så brakade det till rejält med en kraftig sammanstötning av samtliga förare i första kurvan. Det såg riktigt otäckt ut och det blev helt tyst runt arenan. Värst råkade hemmaföraren Christoffer Selvin ut och han fick så småningom transporteras i ambulans till sjukhus med en rejäl fotskada.

Trist för Christoffer som börjat matchen bra. Även Alexander Woentin i Örnarna fick en skada på ryggen. Det blev ett långt uppehåll innan matchen kunde fortsätta och slutföras.

Det var dämpade tongångar efter matchen och lagledaren Niklas Eriksson var naturligtvis som sina förare allmänt nedstämd.

- Det är ju trist när det här händer, men vi får försöka lösa situationen framöver och hoppas det går bra med killarna, säger Niklas.

Om det var något positivt denna afton så var det Tomas Jonasson i hemmalaget som körde i princip prickfritt och fick ihop 13 poäng.

Han var naturligtvis nöjd med det men tänkte mer på sina skadade lagkamrater.

- Vi får komma stärkta ur det här och ta revansch nästa match, avslutar Tomas denna olycksaliga kväll.

Örnarna - Griparna  41-47

Bäste poängplockare Tomas Jonasson Örnarna 13 poäng.

Publik: 230

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".