Milla Mattsson och ett utdrag hur hennes konversation
En man tog kontakt med Milla Mattsson på Snapchat. Foto: Filip Landqvist / Sveriges Radio / Privat
TIDAHOLM

Känslosamt i rättegången om Snapchat-mål

1:33 min

Det var svårt för Milla Mattsson att i rätten berätta om de hot hon utsattes för via det sociala nätverket Snapchat då hon blev erbjuden 2 000 kronor för att skicka nakenbilder.

Det var en känsloladdad dag i rätten i det uppmärksammade målet där en pojke åtalats misstänkt för att ha försökt tvinga två minderåriga flickor att skicka nakenbilder på det sociala nätverket Snapchat.

Milla Mattsson från Tidaholm berättade i rätten i dag om vad hon utsatts för, men det var svårt att förklara hur hon känt och hur jobbigt hela situationen varit för henne.

– Det blir så overkligt när man sitter där och får se personen som skrivit det. Att känna att det är han och får ögonkontakt, säger Milla Mattsson.

Men det blev ingen dom under dagen. Socialtjänsten kom med ett utlåtande där de rekommenderar ungdomstjänst som straff eftersom de inte anser att den misstänkte har ett vårdbehov.

En uppfattning som rätten hade svårt att godta och därför skjuts rättegången skjuts upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista