Kristian Svensson och Rasmus Wremer får sällskap av nyförvärvet Henrik Dahlberg till nästa handbollssäsong.
Kristian Svensson och Rasmus Wremer får sällskap av nyförvärvet Henrik Dahlberg till nästa handbollssäsong. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio.

IFK Skövde värvar storskytt

IFK Skövde förstärker sin offensiv inför nästa handbollssäsong och har gjort klart med IFK Ystads vasse målskytt och vänsternia Henrik Dahlberg.

Dahlberg är ursprungligen från Torslanda och har tidigare spelat för HK Country i allsvenskan. Nu återvänder han alltså till Skövde fast det blir spel på högsta nivå.

Den gångna säsongen tillhörde han IFK Ystad som åkte ur Handbollsligan och den drygt två meter långe skytten stänkte in 100 mål på 30 matcher.

24-årige Dahlberg säger i ett pressmeddelande att det varit prioritet ett att spela i Skövde och att det känns fantastiskt bra att ha skrivit på för klubben.

–- Vi hälsar med glädje Henrik välkommen i truppen. Han har tränat med oss tidigare och vi vet att han kommer att tillföra mycket. Henrik var aktuell redan inför förra säsongen och vi har lärt känna honom som en väldigt bra kille, säger IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand i samma pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista