Malin Strand intervjuas efter målgång.
Malin Strand blev bästa svenska kvinna. Foto: Joel Eriksson/P4 Göteborg.

Malin Strand snabbaste svenska i Göteborgsvarvet

1:24 min

Malin Strand från Skara slog alla med häpnad när hon tog SM-guld på en halvmara genom att vara snabbast av de svenska damerna på Göteborgsvarvet.

Det var en stor knall att Malin Strand tog hem SM-guldet på Göteborgsvarvet när hon gick i mål på tiden 1.17,53. Tveklöst hennes största framgång i karriären.

Det är fantastiskt. Det hade jag inte drömt om. Jag drömde om medalj men inte så här bra.

Vad var känslan när du kom in på Slottsskogsvallen?

– Jag var lite stressad de sista kilometerna att det skulle komma någon men sen insåg jag att det inte gjorde det. Det här kommer jag leva på länge, ler Strand.

Hon öppnade starkt och fortsatte mata på i ett högt tempo under de 21 kilometerna. 

– Det kändes jättebra idag. Jag var så nervös innan men jag visste att jag var i bra form. Jag öppnade lite snabbare än vad jag tänkt mig men jag orkade hålla det, analyserar hon loppet som avgjordes i blåst och i solsken.

– Jag tyckte det var perfekt. Jag hade ganska bra ryggar så jag tyckte det var jättebra, sa Strand om vädret.

SM-guldet på en halvmara lär ge en rejäl självförtroendeboost och var samtidigt ett ordentligt kvitto på att Skaratjejen nu kan mäta sig med den yttersta svenska eliten inom långdistanslöpning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista