Filip Rapp
Filip Rapp är dagens sommargäst Foto: Privat
SOMMARGÄSTEN

Filip Rapp om sjukdomen som förändrade hans liv

31 min

Dagens sommargäst drabbades av Chrons sjukdom som barn och berövades på de magiska ungdomsåren. Med musiken som drivkraft förverkligade Filip Rapp sina drömmar.

Namn: Filip Rapp

Det här sysslar jag med: Jobbar inom familjeägt fastighetsbolag i Skövde, men också som grafisk formgivare och skribent.

Nuvarande bostadsort: Skövde

Uppväxtort: Skövde

Det bästa med Skaraborg: Närheten till naturen och det effektiva livet – man kan gå från plan till handling väldigt snabbt när man kommer på något man vill göra. Allting är nära.

Det här brinner jag för: Utöver musiken i mitt liv så brinner jag för stadsutveckling samt att bevara naturvärden i anslutning till städerna. Billingen i mitt hjärta.

Det här kommer jag bland annat att prata om i mitt program: Om min uppväxt, präglad av Chrons sjukdom och hur jag fann musiken som en väg till självförverkligande. Kommer också att beröra min mammas Alzheimers sjukdom, ge råd till andra familjer i samma situation – och berätta vad jag lärt mig genom det.

Låtlista:
WHITESNAKE: Wine, women an’ Song 
John Mellencamp: Small town 
KISS: Flaming youth 
BONAFIDE: I don’t need no doctor 
THE GLORIA STORY: Depending on you 
Lill Lindfors: Sången han sjöng var min egen  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".