Bild på polisen, räddningstjänsten och ambulanspersonal som deltog i räddningsinsatsen efter att en kvinna började brinna i Skara.
Polis, räddningstjänsten och ambulanspersonal deltog i räddningsinsatsen efter att en kvinna började brinna i Skara under tisdagskvällen Foto: Christian Svensson

Kvinna vårdas på intensiven efter att ha fattat eld

1:23 min

Den kvinna i 60-årsåldern som fattade eld när hon skulle slänga sopor igår kväll i Valhallaområdet i Skara vårdas på Linköpings universitetssjukhus för omfattande brännskador.

På platsen - en liten yta med ett antal gröna sopkärl - så syns idag några mörka fläckar på marken och även ett av kärlen är svett av eld på framsidan. Det luktar fortfarande brand.

– Det är svårt att förstå vad det är. Jag kan inte förstå det alls, säger Lisbet Algotsson som är granne med kvinnan. 

Polisen har inte några avspärningar ute och än så länge finns inga uppgifter om vad det var som började brinna och varför.

Det var på tisdagskvällen som olyckan inträffade i Skara. 

– Det har skett utomhus när kvinnan skulle slänga sopor. Det verkar vara en olycka. Av någon anledning fattade kvinnan eld och hon har brännskador på ryggen, rumpan och benen, säger stabsbrandmästare Ola Jakobsson vid räddningstjänsten Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

Enligt honom kunde kvinnan själv inte svara på hur olyckan gått till. Hon fördes med ambulans till Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".