Tände eld på chefens hus – av misstag

1:13 min

En 20-årig kvinna åtalas nu efter att ha vaktat sin chefs Skövdevilla när denne var utomlands. Det bar sig inte bättre än att kvinnan av misstag fick huset att börja brinna.

Det var förra sommaren som den unga kvinnans chef åkte till Libanon på semester, och kvinnan och hennes man fick i uppgift att vara husvakter åt chefen.

En dag bestämde paret sig för att grilla, och medan mannen var ute vid grillen började kvinnan fritera pommes frites i en gryta med olja inne på spisen.

I polisförhör berättar hon att hon lämnade grytan och gick ut till grillen under "max fem minuter". När hon återvände möttes hon av ett rökhav och såg att det slog upp lågor från grytan. Branden var ett faktum.

Huset fick stora skador av eldsvådan och försäkringsbolaget, som bedömer det här som en totalskada, kräver nu nästan fyra miljoner kronor i skadestånd av 20-åringen. Hon åtalas nu också för brottet allmänfarlig vårdslöshet.

Kvinnan själv medger vad som hänt men nekar till brott. Hon bestrider också skadeståndet med motiveringen att hon inte varit så pass oaktsam att hon kan dömas för brottet.

– Det var inte meningen, säger hon till polisen.