FOTBOLL DIV 2 HERRAR

IK Gauthiod vann derbyt mot Lidköpings FK

1:18 min

Gauthiod gjorde mål i matchens första minut mot Lidköpings FK och 0-1 det stod sig sedan tiden ut på Framnäs i Lidköping. Detta innebär att Gauthiod hänger på i toppen av tabellen medan Lidköping har det fortsatt tufft i botten.

Det blev ju en riktig rejäl kalldusch för hemmalaget Lidköpings FK då Gauthiod gjorde 0-1 efter ca 40 sekunder. Man hämtade inte sig förrän i slutet  på halvleken då man skapade en del möjligheter. Annars var det gästerna från Grästorp som dominerade. Och kunde mycket väl ha gjort fler mål.

-Jag tycker vi hade fler möjligheter än hemmalaget, menade också Gauthiods lagkapten Robin Rundström.

I den andra halvleken så jämnade det ut sig och båda lagen hade möjligheter att göra mål. Men 0-1 stod sig i och med att mörkret sänkte sig över Framnäs och 689 personer kunde vända hemåt efter en match som stundtals var helt okej.

Hemmalaget saknade två av sina mest framträdande spelare då Daniel Nordmark var sjuk och Gustaf Norlin var avstängd. Och tränaren Patrik Gustavsson höll med om att man saknade dem, men att ersättarna gjorde det bra.

Gauthiod smyger ju med strax under toppen och lagkaptenen Robin Rundström tror det kommer att bli en spännande höst för laget.

För Lidköping ser det betydligt tuffare ut i botten av tabellen. Och laget måste börja ta någon seger framöver annars kan det bli div 3 för laget.

- Vi får ta en match i taget och försöka lösa det här, menade tränaren Patrik Gustavsson.

Lidköpings FK - IK Gauthiod 0-1 /0-1

1:a min 0-1 David Svensson

Publik: 689