Barbro Olofsson, Britta Plank, Diana Hendin, Hanna Eklöf, Charlotte Kristensson står framför en gul byggnad.
Barbro Olofsson, Britta Plank, Diana Hendin, Hanna Eklöf, Charlotte Kristensson Foto: Jonatan Martinsson/ Sveriges Radio

1700-tals vecka i Skara

1:04 min

I Skara är 1700-talet tillbaka. Den här veckan kommer århundradet vara ett genomgående tema i Skara där en 1700-tals vecka pågår.

Varför det blev just 1700-talet var enligt Charlotte Christensson som jobbar på kulturförvaltningen i Skara för det är ett mycket spännande århundrade rent bildmässigt.

– Det finns mycket att leka med. Skara är mycket medeltid och det händer och har hänt mycket som berättar medeltiden, säger Charlotte Christensson.

Under veckan kommer en hel del föredrag hållas som en upptrappning till fredagen stora 1700-tals bal. Föredragen kommer bland annat innehålla kärlek och politik på 1700-talet och även ett föredrag om 1700-talets stora baler, hur en klädde sig och sminkade sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".