Kommunchefen Kristofer Svensson, Mia Hedberg, Johanna Andersson och kommunalrådet Johan Abrahamsson jublar när de tagit emot pokalen.
1 av 5
Kommunchefen Kristofer Svensson, Mia Hedberg, Johanna Andersson och kommunalrådet jublar när de tagit emot pokalen. Foto: Jörgen Nyman P4 Skaraborg Sveriges Radio
Philip Pettersson och Ewa Ohlsson
2 av 5
Programledarna Philip Pettersson och Ewa Ohlsson är taggade att få lämna över pokalen till den vinnande kommunen, Mariestad, i Skaraborgskampen 2017. Foto: Jörgen Nyman/SR
Deltagarna badar i fontänen efter att de har kommit upp i ledning.
3 av 5
Deltagarna tog sig ett segerdopp i fontänen efter resultatet avslöjats.
Deltagarna, 19 ryttare och en ponnyn.
4 av 5
19 ryttare kom mycket riktigt och Ponnyn Maja var självklart med medans de sjöng ”Vad du är söt min kära lilla ponny...”.
Flytvästa.
5 av 5
187 flytvästar låg till slut på torget i Mariestad. Foto: Alma Hogenäs / Sveriges Radio
SKARABORGSKAMPEN

Mariestad tog emot pokalen inför storpublik

Det var många Mariestadsbor som hade samlats på torget för att hylla årets vinnare i Skaraborgskampen 2017. P4 Skaraborgs programledare Ewa Ohlsson och Philip Pettersson lämnade över pokal och blommor till laget och representanter för Mariestads kommun.

För två veckor sedan så kämpade sig Mariestads lag bestående av Johanna Andersson, Hanna Andersson och Mia Hedberg upp till toppen med hela 424 poäng. Och sedan dess kunde ingen rå på lagets resultat. 

Idag har vi summerat och gått igenom höjdpunkter från 2017 års fantastiska Skaraborgskamp. 

Tack alla lagdeltagare, kommuninvånare och lyssnare för att ni har varit med och gjort detta till den fantastiska resa som det har varit!

Mariestads resultat (2/8):

Uppdrag 1: 50 poäng (187 flytvästar)

Frågesport: 50 poäng

Bollplanket: 60 poäng 

Uppdrag 2: 40 poäng 

Karaoke: 60 poäng

Hopprep: 164 poäng och hopp

Totalsumma: 424 poäng

För hela resultatlistan klicka på länken!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".