Kamp om bollen på Lunnevi. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 2
Kamp om bollen på Lunnevi. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Stilstudie Carin Berling i LFK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 2
Stilstudie Carin Berling i LFK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
FOTBOLL DIV 1 DAMER

Lidköpings FK i serieledning efter vinst mot Gauthiod

1:40 min

Lidköpings FK vann mot hemmalaget IK Gauthiod med 2-1 då man gästade Lunnevi i Grästorp. Gästerna vann rättvist men hemmalaget stretade emot bra.

Matchen, som var en s.k gratismatch lockade 691 personer till Lunnevi denna sensommarkväll. Och de fick se topplaget Lidköping ha mest boll och spela och skapa chanser direkt, bl a i ribban innan hemmalaget fick lite mer att säga till om.

Men efter en dryg halvtimma så gjorde gästerna två snabba mål. 0-1 var en nick från Caroline Olsson och 0-2 två minuter, senare blev till en rörig situation där Sandra Lagerbratt var sist på bollen. Där blev det lite struligt då hemmalaget trodde det var offside och la frispark och fortsatte spela medans domare redogjorde med linjedomaren. Det gick en stund då hemmalaget spelade på, innan domaren uppfattade situationen och kunde se till att det blev avspark på ett riktigt sätt. 

I den andra halvleken så reducerade Gauthiod efter fem minuter då Josefin Anderson kunde göra 1-2. Och där var det slut med målgörandet trots att det fanns flera chanser för LFK att öka på ledningen och även för Gauthiod att kvittera. Men resultatet stod sig och det innebar att Lidköping gick upp i topp i serien med 36 p , en poäng före Skövde och tre före Rävåsen, som har en match mindre spelad.

Det var ingen bättre match men det var spänning, då främst i den andra halvleken. Målskytten Sandra Lagerbratt var inte nöjd med sitt lags insats.

-Det var kämpigt ett tag men det höll tiden ut, säger hon. Det var gôtt att gå upp i topp och det var gôtt att vinna derbyt, säger Sandra vidare. Spelet funkade ju inte men det var skönt att vinna.

Det blir en tuff avslutning på serien framåt hösten för dessa tre lag i toppen av serien.

- Men vi tar en match i taget, menade målskytten Sandra Lagerbratt i Lidköping.

Laget är ju stabilt med bra spelare på alla positioner med duktiga pådrivare på mittfältet där främst amerikaimporten Heather Williams imponerade.

Gauthiod är ju ett stabilt mittenlag och blir nog kvar där .

- Vi kanske kan ta någon placering, menade Josefin Andersson i Gauthiod, som var riktigt duktig  i matchen.

Hon tyckte också att de hade gjort en bra insats och var nöjd trots förlusten.

- Och det var ju roligt att spela inför så mycket folk, säger hon också. Vi får försöka ta poäng i nästa match i stället, avslutade Josefin Andersson.

Div 1 damer

IK Gauthiod - Lidköpings FK  1-2 (0-2)

35/  0-1 Caroline Olsson

37/  0-2 Sandra Lagerbratt

50/  1-2 Josefin Andersson

Publik: 691

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".