Tornerspel
1 av 2
En läktare rasade i samband med tornerspelen på Visingsö Foto: Privat
Arkivfoto: Joel Winqvist/Sveriges radio
2 av 2
Arkivfoto: Joel Winqvist/Sveriges radio
Visingsö

Läktare med 50-tal rasade på medeltida evenemang

1:22 min

Läktaren på Visingsö tornerspel har rasat. Olyckan inträffade strax efter fem på lördagen och fyra personerna ska ha skadats i samband med raset.

Det är oklart vad som orsakade raset. Enligt ett vittne på plats satt uppskattningsvis 100 personer på läktaren när den gav vika, uppger Expressen.

– Vi har ännu ingen klar bild över vad som har hänt eller hur skadebilden ser ut, våra enheter är på väg ut till platsen just nu, säger Jerker Sturedahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

De fyra personerna som uppges skadade är vid medvetandet bekräftar räddningstjänsten. De skadade ska inte ha några livshotande skador.

Det befann sig ett 50-tal personer på den tillfälliga läktaren som rasat, bekräftar räddningstjänsten. Tre män och en kvinna har förts till sjukhus i Jönköping.

– Vi håller på att undersöker vad som har hänt, säger Viktor Claesson, en av arrangörerna på tornerspelet

Det gick väldigt fort och det gick på en sekund

Kan du beskriva raset?

– Det gick väldigt fort och det gick på en sekund. Den (läktaren) veck sig på sidan och sedan kanade den liksom ner.

Vad händer nu?

– Vi måste undersöka vad det är som har hänt. Sedan får vi se hur vi går vidare, berättar Viktor Claesson.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande av kroppsskada, platsen är avspärrad och kommer att genomgå en teknisk undersökning under kvällen. I nuläget genomförs förhör på platsen, bekräftar polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".