Sex samlag
Bilden har inget med fallet att göra. Foto: Karin Malmhav / SvD / TT

Tog bild på grannens sexakt som hämnd

1:06 min

En kvinna i Hjo åtalas nu för kränkande fotografering. I smyg tar hon en bild på när grannen har sex i vardagsrumssoffan. Kvinnan uppger hämnd som motiv till brottet.

En kväll i februari hamnar mannen och hans före detta flickvän i vardagsrumssoffan för att ha sex, och under sexakten hör de någon skratta utanför men reagerar inte mer på det.

Kort efteråt dyker det upp en bild i kvinnans mobiltelefon - en bild som visar hur hon och expojkvännen har sex på soffan. Även kvinnans nuvarande pojkvän får den här bilden.

Den som tar bilden är en kvinnlig bekant till mannen, en granne, och hon säger själv att hon inväntat rätt läge för hämnd. En tidigare dispyt mellan henne och kvinnan ligger bakom och nu ville hon ge igen och visa att kvinnan var otrogen. Därför tar hon en bild genom en springa i balkongräcket där man ser rakt in i grannens vardagsrum.

Kvinnan som nu åtalas för kränkande fotografering har erkänt brottet men har inte godkänt det strafföreläggande på 1500 kronor som åklagaren tidigare utfärdat och därför hamnar nu ärendet i domstol.

Mannen som fotograferats begär 5000 kronor i skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".