Moderaterna förgubbas

Moderaterna är det enda parti som minskar antalet kvinnor i riksdan. Partiet är nu med god marginal på väg att bli Västra Götalands gubbigaste parti, sett till andelen riksdagskandidater. Cecilia Widegren från Skaraborg hör till dom moderatkvinnor som inte fått en valbar plats. Hon säger till Sveriges Radio Skaraborg att det är overhört beklämmande och hon tycker att det är dags för moderaterna i Skaraborg att få in en kvinna i riksdagen.
Bara 3 av 13 moderata riksdagskandidater på valbar plats från de fem valkretsar som utgör Västra Götaland är kvinnor och det är ett klart bottenresultat. Idag har partiet åtta män och fem kvinnor i riksdagen från Västra Götaland. Socialdemokraterna och vänstern har en knapp majoritet manliga kandidater på valbar plats - de övriga alltså centern, kristdemokraterna, folkpartiet och miljöpartiet har fler kvinnor eller faktiskt bara kvinnor på valbar plats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".