Målskytten Bilos Yonakhir tvingades lämna planen i början av andra halvek efter muskelkänningar.
Målskytten Bilos Yonakhir tvingades lämna planen i början av andra halvek efter muskelkänningar. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio

SAIK skrällde mot Mjällby trots skadebekymmer

1:34 min

Tre startspelare tvingades till tidiga byten till följd av skador. Trots det lyckades Skövde AIK skrälla mot topplaget Mjällby.

Skövde AIK inledde starkt, och hittade nätmaskorna tidigt efter ett fint anfall.

– Vi hittar en vändning från vänster till höger. Gustav (Granat) på högerkanten slår in den och jag står där inne och smäller in den. Skönt, säger målskytten Bilos Yonakhir.

Resten av den första halvleken var jämn, där båda lagen hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen.

Positivt förstås för ledande Skövde AIK, men det fanns ändå anledning till oro hos hemmalaget, eftersom tränaren Charbel Abraham tvingades offra alla sina tre byten redan innan en timmes spel.

Mittbacken Hannes Fritzon fick ett hål i läppen som behövde sys, samtidigt som Rasmus Örqvist och Bilos Yonakhir tvingades lämna planen till följd av muskelskador.

– Jag kände att det började rycka lite i baksidan i första halvlek. Efter det provade jag några minuter till, men det gick inte. Nu får vi avvakta och se vad det här innebär, säger Bilos Yonakhir.

I andra halvlek öppnade matchen upp sig. Skövde AIK föll ned något hack i banan för att inrikta sig på kontringsspel, vilket också flera gånger var nära på att betala sig.

Mjällby hittade några enstaka farligheter, men någon större forcering blev det aldrig. Skövde AIK höll undan och vann med 1-0.

 – Det var väldigt nervöst att följa slutet från sidan måste jag säga, men grabbarna skötte det jättebra. De ska ha en stor eloge, säger Bilos Yonakhir.

Skövde AIK-tränaren Charbel Abraham var förstås nöjd efter slutsignalen.

– Jag tycker vi presterar riktigt bra. Grabbarna jobbar otroligt hårt och visar vilken nivå vi håller när vi spelar som bäst.

Vinsten innebär att Skövde AIK rycker ifrån lagen under nedflyttningsstrecket, och närmar sig en mittenplacering i tabellen.

– Jag får köra klyschan "en match i taget", men vi vill ju först och främst hålla oss kvar och ju högre upp i tabellen desto bättre, säger Charbel Abraham.

245 åskådare följde händelserna på Södermalms IP den här eftermiddagen. Nästa hemmamatch för Skövde AIK är den 9 september, då Qviding kommer på besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".