Skövde KIK i anfall på Södermalm. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Skövde KIK i anfall på Södermalm. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
FOTBOLL DIV 1 DAMER

Lidköpings FK gick upp i serieledning

1:34 min

Lidköpings FK vann toppmötet mot Skövde KIK när lagen möttes på Södermalm i Skövde. 1-2 slutade matchen efter 0-2 i paus. Detta innebär att LFK gick upp i serieledning.

Det var jämt spelmässigt men Lidköpings FK var effektiva och kunde också ta ledningen med 0-2 i första halvlek på två nickmål av Sandra Lagerbratt och Caroline Olsson efter hörna. Båda spelarna är ju långa till växten och där hade Skövde svårt att värja sig.

- Vi är ju långa och vi är starka på huvudet, menade också Sandra Lagerbratt.

I den andra halvleken så var Skövde mer på bettet och försökte komma till kvittering  och fick till en reducering till 1-2 genom Natasha Minor men sen blev det inget mer utan en förlust då för Skövde som har vunnit många matcher i rad. Nu tappade man också serieledningen och det är klart det var besvikelse efteråt. Lagkaptenen Eyrún Gudmundsdóttir´var besviken men tyckte ändå att man gjort det bra under säsongen.

- Vi har redan uppnått vårt mål, så vi får vara nöjda, menade hon.

Skövdelaget har ju flera amerikanska tjejer i laget, som är här tillfälligt på turistvisum. I våras var det fyra och nu till höstsäsongen kom fyra nya och ersatte dem som flyttade tillbaks till USA i somras. Dessa spelare betyder ju mycket för Skövde och har tillsammans med de andra i laget gjort att Skövde är ett topplag. En ny tränare för laget också då Gudmundur Magnusson tagit över och styr tjejerna.

Lidköping har ett stabilt lag som känns något mer komplett. Man har också tjejer från USA i laget, Målvakten Gabriella Batmani är som Skövdespelarna här på turistvisum medans Heather Williams har uppehållstillstånd och jobbar i Lidköping.

Nu leder LFK serien med 43 p före Skövdes 42 och man har en match mindre spelad.

Div 1 Norra Götaland

Skövde KIK - Lidköpings FK 1-2 (0-2)

17 min  0-1  Sandra Lagerbratt

22 min  0-2  Caroline Olsson

68 min  1-2  Natasha Minor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".