Rallycross i Lohéac i Frankrike.
Rallycross i Lohéac i Frankrike. Foto: Hansen Motorsport.
RALLYCROSS VM

Timmy Hansen fick problem i finalen

2:03 min

Timmy vann sin semifinal och stod i främsta ledet i finalen i VM - deltävlingen i Frankrike. En tävling som han vann för två år sedan. Men det blev strul för honom så han fick bryta.

Tävlingen som kördes i Lohéac vanns av Johan Kristoffersson före Sebastian Loeb och på tredje plats Mattias Ekström. Timmy blev då sexa i protokollet.

Sammanlagt så leder Johan Kristoffersson klart. Timmy Hansen ligger på en femte plats.

Timmy var självklart besviken efter tävlingen. Han gjorde det så bra i semifinalen och hade goda förhoppningar inför finalen.

- Nu har jag kommit så här långt och vinsten är nära, tänkte han. Men det höll inte, han gjorde ett misstag och fick bryta.

- Jag har dålig tur i finalerna, det går inte ända fram i tävlingarna. Men jag har tre chanser till och jag vill vinna i år, menade Timmy.

Johan Kristoffersson som leder klart sammanlagt, har ju en mycket stark bil också.

- Men det skall inte vara omöjligt att ta honom, menade Timmy.

Nu gick ju tävlingen i Frankrike och deras bilmärke får ju stor stöttning där. Men vad händer framöver nästa år. Det är frågan. Rykten går om förändringar med bilarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".