Ronnie Sandahl framför en Borg-affisch
1 av 3
Ronnie Sandahl. Foto: Christopher Johansson / Sveriges Radio
Stellan Skarsgård framför en affisch till filmen Borg.
2 av 3
Stellan Skarsgård spelar Lennart Bergelin. Foto: CHRISTOPHER JOHANSSON / SVERIGES RADIO
Filmen Borg som affisch i Göteborg. Skådespelare syns med texten Borg bredvid sig.
3 av 3
Filmen Borg som affisch i Göteborg. Foto: CHRISTOPHER JOHANSSON / SVERIGES RADIO
FILM

Succéfilmen Borg såld till flera länder

2:27 min

På fredag är det svensk premiär för filmen Borg. P4 Skaraborg fick en intervju med manusförfattaren Ronnie Sandahl från Falköping.

Förutom att filmen Borg ska ha svensk premiär på fredag, så ska den dessutom öppna Torontos internationella filmfestival om några dagar. Det är den första svenska film som någonsin öppnat festivalen. Filmen Borg handlar om rivaliteten mellan Björn Borg och John McEnroe, både på och utanför tennisbanan.

– Jag förstod ganska tidigt att det behövde bli en film, inte bara om Björn Borg utan även om John McEnroe. Det är i spänningsfältet mellan de två som filmen lever, säger Ronnie Sandahl.

Filmen har rönt enormt intresse över hela världen.

 – Jag är jättestolt. Den är såld till alla länder i världen utom tre.

Nu väntar nya äventyr för Ronnie Sandahl. Han har bland annat skrivit manuset till en brittisk krigsfilm som kommer att spelas in i vinter och han berättar för P4 Skaraborg att "en väldigt stor amerikansk skådespelerska har huvudrollen" utan att kunna avslöja vem det är.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".