Markus Holmén, ny målvakt i IFK Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 2
Markus Holmén, ny målvakt i IFK Skövde, får starta i kassen då Michael Andersson har hjärnskakning. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Henrik Dahlberg ny spelare i IFK Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 2
Henrik Dahlberg får vänta på sin debut i IFK Skövde till senhösten på grund av en fingerskada. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.

Skador stör IFK Skövde inför premiären

1:28 min

IFK Skövde är starkt skadedrabbat inför premiären mot Guif på lördag och minst två av lagets nyckelspelare kommer missa öppningsmatchen i Eskilstuna.

Varken målvakten Michael Andersson som lider av en hjärnskakning eller nyförvärvet Henrik Dahlberg som skurit sig i fingret kommer att kunna spela premiären.

Jag har skurit av halva senan på pekfingret i vänsterhanden och det kommer ta ett tag innan det läker. Det är väldigt surt.

Ett tungt avbräck för IFK Skövde som hoppas mycket på den långe niometersspelaren Dahlberg som värvats från IFK Ystad och även har ett förflutet i HK Country i allsvenskan.

Målvakten Michael Anderssons hjärnskakning är ett annat orosmoment då hans rehabilitering går trögt och det är oklart när han är i spelbart skick igen.

Förutom skadorna på Andersson och Dahlberg så har sjukdomar härjat i laget och till på lördag är niometersskytten Felix Kasch och superlöftet Jack Thurin osäkra kort.

– Det har varit mycket strul med både skador och sjukdomar. Det har varit hackigt och inte optimalt men i april nästa år så är det ingen som kommer ihåg försäsongen, säger tränaren Patrik Liljestrand.

En spelare som nu får chansen i och med skadeläget är den nye målvakten Marcus Holmén från Aranäs.

Den tanken slog en redan när man fick beskedet om hjärnskakningen. Jag har förberett mig under ett tag nu. Det finns inga nerver och det är bara att tuta och köra.

IFK Skövde har missat slutspel fem år i rad men siktar den här säsongen på att gå till kvartsfinal.

– Det är vår givna målsättning. Vi har haft lite tungt i några år nu men sakta men säkert gått framåt och tycker det är rimligt att vi ska gå till slutspel, säger den erfarne mittsexan Adam Samuelsson.

På lördag tas första steget då Guif väntar i Eskilstuna i säsongens första seriematch för IFK Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".