Ellen Wyckoff
1 av 2
Ellen Wyckoff från Skövde, numera boende i Florida, evakuerade under torsdagen från orkanen Irma som väntas nå USA till helgen. Foto: Kyle Wyckoff
stormen Irma
2 av 2
Orkanen Irma har lämnat dödsoffer och på sina håll total förödelse efter sig i Karibien. Öarna Barbuda och Saint-Martin beskrivs som "grushögar" efter orkanen och halva Puerto Rico saknar el. Foto: TT

Höggravida Ellen från Skövde tvingas fly orkanen Irma

0:55 min

Ellen Wyckoff från Skövde, numera boende i Florida, evakuerade under torsdagen från orkanen Irma som väntas nå USA till helgen.

Orkanen är det kraftigaste ovädret som någonsin har uppmätts över Atlanten och i helgen väntas den nå USAs kust. Ellen Wyckoff har flyttat från Skövde och är nu bosatt i Florida. Hon är höggravid och därför valde familjen att ta sig till släktingar boendes i andra delar av USA.

Det är andra året i rad som hon och hennes familj väljer att åka från sitt hem. Förra hösten var det orkanen Matthew som var aktuell och även då valde familjen Wyckoff att evakuera. 

– Vi är nog mer oroliga den här gången än förra eftersom den (Orkanen Irma reds. anm.) är så pass stor, så vi tror att det kan bli ganska illa ändå, säger Ellen Wyckoff.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".