Albert Bunjaki, avgår som Kosovos förbundskapten efter pågående VM-kval. Arkivfoto Margareta Lilja/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Albert Bunjaki, avgår som Kosovos förbundskapten efter pågående VM-kval. Arkvifoto/Margareta Lilja P4 Skaraborg Sveriges Radio

Bunjaku får lämna förbundskaptensjobbet

3:17 min

Skövdebon Albert Bunjaku får inte fortsätta som förbundskapten för Kosovo och lämnar sin post efter VM-kvalet.

Albert Bunjaku blev historisk genom att bli Kosovos första förbundskapten sen landet erkändes av FIFA att delta i officiella landskamper och kval.

Bunjaku har varit med på hela den långa resan sen 2009 och kämpat för att få Kosovo ska få komma in i den internationella fotbollsfamiljen men efter att det bara blivit en poäng på åtta VM-kval matcher så får han inte förlängt.

Han kommer leda landslaget i de två avslutande kvalmatcherna mot Ukraina och Island men sen få Bunjaku se sig om efter ett nytt jobb.

Kosvos förbundsordförande Fadil Vokrri har enligt TT uppgett att Bunjaku själv gått med på att lämna sitt uppdrag för att ge en ny förbundskapten chansen efter VM-kvalet.

Albert Bunjakus tränarkarriär tog fart då han ledde Tidaholms GoIF och senare blev assisterande tränare i såväl Degerfors som Kalmar FF.

Med Kosovo har han så här långt lyckats ta en poäng i VM-kvalet via 1-1 mot Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".