Porträttbild av Marie Blåder, i bakgrunden syns ett fönster med gröna träd.
Marie Blåder, avdelningschef på socialtjänsten i Skövde, berättar att polisutredningen pågår och att man även gör en egen utredning. Foto: Carolina Bladh/Sveriges Radio
SKÖVDE

Kommunen: Polisen får utreda vad som har hänt

1:22 min

Nu kommenterar kommunen fallet där en kvinnlig anställd på ett boende för ensamkommande ungdomar misstänks för att ha haft sex med flera av ungdomarna.

– Så fort vi fick reda på att det kan ha varit missförhållanden, misstanke om övergrepp, så polisanmälde vi direkt och det pågår en utredning hos polisen och det är polisen som får undersöka vad som har hänt, säger Marie Blåder, avdelningschef på socialtjänsten i Skövde kommun.

Enligt den Lex Sarah-anmälan som gjorts till Inspektionen för vård och omsorg har personal känt till missförhållandena under cirka två månaders tid men inte berättat för chefen.

– Vi gör också själva en utredning på detta för att se följsamheten i rutinerna. Det finns rutiner för när man hör om eventuella missförhållanden, att man ska följa rutinerna och det måste vi också utreda och titta på, säger Marie Blåder.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".