Duktige målvakten Robert Lechte i IFK Skövde efter förlusten. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Robert Lechte gör comeback i IFK Skövde efter klubbens dubbla målvaktsskador. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.

Lechte gör comeback i IFK Skövde

2:39 min

IFK Skövde gick in till lördagens seriepremiär med en målvakt skadad och lämnade den med ytterligare en skadad målvakt. Därför kommer nu Robert Lechte att göra comeback och finnas med i truppen de kommande veckorna.

IFK Skövdes målvakt Marcus Holmén fick lämna lördagens seriepremiär borta mot Eskilstuna med en skada.

- Det är en muskelbristning i baksida lår och prognosen är två till fyra veckor. Så förhoppningen är att det blir två veckor. Jag ska genomgå lite behandlingar för att skynda på processen. Självklart är det surt, men skador är ju något som drabbar alla, säger han.

Sedan tidigare är målvakten Michael Andersson borta med en hjärnskakning. Kvar i truppen finns då de två unga målvakterna Pål Ahlmark och Petter Andersson.

Och ja, Robert Lechte alltså. Han lade handbollsskorna på hyllan för ett år sedan men gör nu comeback för att hjälpa IFK Skövde under de kommande veckorna.

- Han var nere och tränade igår och han kommer att vara med som back up, säger IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand.

- Han har tränat och hållit sig i form. Det kan ju vara så att någon av Petter och Pål blir sjuka eller skadad och då står vi där med en målvakt och det är ju inte bra. Så det här känns jättebra.

IFK Skövde har hemmapremiär nu på torsdag då de tar emot Ricoh i Arena Skövde. Vem som vaktar målet då, det återstår att se.

- Nu var Petter väldigt duktig uppe i Eskilstuna, men det är ju så att det kan hända väldigt mycket på kort tid i den här branschen. Vem som står i mål får vi se på torsdag när vi börjar.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".