Skara HF försöker komma till avslut mot Skuru. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Skara HF försöker komma till avslut mot Skuru. Arkivfoto P4 Sveriges Radio.

Skara HF förlorade premiären

Det blev förlust med 21-26 för Skara HF mot Skuru IK. Bortalaget satte press men lyckades inte  bräcka förra säsongens trea.

Det blev en nagelbitare i SHE premiären i handboll mellan förra säsongens trea Skuru IK mot Skara HF, som avslutade förra säsongen med att vara näst sist.

Matchen började jämt men hemmalaget tog ledningen och efter trettio spelade minuter hade hade laget från Nacka en ledning med 16-10.

Båda lagen inledde den andra halvleken med en del bollslarv. Flera skott i både ribba och stolpe. Men målgörandet var inga problem för hemmalaget Skuru. I den 33 minuten hade Nacka-laget en ledning på 17-11 men på mindre än tre minuter lyckades Skara HF reducera till 18-14.

Med mindre än kvarten kvar att spela stod det 20-19. I den 52:a minuten blir Skara tilldelade en straff och den rutinerade Alexandra Roos fick chansen att kvittera,  men missade straffen. 

Jag gjorde allt jag kunde. Jag satsade allt jag hade och hon gjorde en väldigt bra räddning. Vi kom inte upp till lika, men samtidigt är det inte på ett mål man förlorar matchen. Det gäller att jobba i alla 60 minuter.

Ungefär tio minuter kvar tog hemmalaget Skuru IK greppet om matchen och satte igång målgörandet återigen. Frida Rosell slog spiken i kistan när hon kastade in 26-21 för hemmalaget med endast tretton sekunder kvar att spela. 

Skara HF:s Alexandra Roos säger efter matchen att även om det är trist att förlora premiären så har laget visat hur de vill spela resten av säsongen:

– Vi krigar väldigt bra de första 20 minuterna av matchen. Vi har flera målgörare vilket visar att vi har en bra bredd och kan bli farliga runt om hela banan. Det som vi behöver träna på är de tekniska bitarna.

Skara HF:s nästa match och hemmapremiär är den 22 september mot Boden Handboll. 

Matchfakta 
Skuru-Skara 26-21 (16-10)

Skuru: Ulrika Olsson 6, Elin Hansson 5, Jenny Södrén 4, Jenny Linnéll 3, Alexandra Bjärrenholt 3, Hannah Scheuer Larsson 2, Hanna Åhlén, Matilda Lundström, Frida Rosell.

Skara: Tilde Wendel Leth 5, Lovisa Henriksson 4, Line Solsö Hindehede 4, Alexandra Roos 3, Elin Ottosson 2, Caroline Friberg 2, Carolina Järlstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".