Fatos Kücükyildiz stukade fingret och fick bryta premiären mot Västerås Irsta. Arkivfoto: Tommy Järlström/Sveriges Radio.
Fatos Kücükyildiz stukade fingret och fick bryta premiären mot Västerås Irsta. Arkivfoto: Tommy Järlström/Sveriges Radio. Foto: Fatos Kücükyldiz gör mål för sitt Skövde HF. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.

Dyster premiär för Skövde HF

3:02 min

Skövde HF åkte på en klar förlust i premiären av damernas elithandboll och föll med klara 24-30 i en match där hemmalaget var för givmilda i försvaret och för tunna framåt.

Skövde HF kommer enligt förhandssnacket och egen utsago gå en tuff säsong till mötes och få kämpa för att ta sig till slutspel.

Något som bekräftades efter premiären hemma mot Västerås Irsta som förlorades med sex bollar.

Skövde halkade efter redan innan paus och låg under med 11-14 efter halva matchen och i andra halvlek satte Västerås in det avgörande rycket med knappa kvarten kvar.

Gästerna gjorde då sex raka mål och gick från 18-21 till 18-27 på knappt sex minuter.

– Det är aldrig kul med en förlust men de straffar oss för våra misstag. Vi har inte riktigt skärpan och håller oss inte till avtalen, summerade Skövdes sjumålsskytt Fatos Kücükyildiz.

Kücükyildiz fick utgå i den andra halvleken i samband med att Västerås avgjorde matchen på grund av ett rejält stukat finger.

– Det stod rakt ut åt sidan. Vi får se men förhoppningsvis har den bara hoppat ur led och inget mer än så.

Kommer du kunna spela nästa match?

– Jag ska röntga den imorgon så vi får se.

Det var inte bara Kücükyildiz som fick bryta matchen i hemmalaget. Även Sofia Berggren fick lämna efter att hon stukade foten illa i den första halvleken och fick se resten av matchen från läktaren med foten bandagerad i högläge.

Den snart 25-åriga Kücükyildiz, som gjorde fyra av sina sju mål på straff, är äldst i det generationsväxlande Skövde HF.

Jag känner att man kan inte prata om Skövde HF som Skövde HF var tidigare. Det är ett jävligt ungt lag och man kan inte ha samma förväntningar.

Skövde tippades som åttonde och sista lag till slutspel vid upptaktsträffen och det är det målet stämmer överens med klubbens målsättning.

– Jag känner ändå att vi är ett gött gäng och att vi måste stå upp för varandra och kriga. Det kanske blir bättre ju längre säsongen går men just nu känns det som vi har mycket att jobba på.

I nästa omgång åker Skövde till Skåne för att ta sig an bottentippade Team Eslöv. Återstår att se om första vinsten kommer då och om Kücükyildiz är tillbaka efter sin fingerskada.

Matchfakta:
Skövde HF-Västerås Irsta 24-30 (11-14)

Mål Skövde HF: Fatos Kücükyildiz 7, Elisabeth Collado 5, Rebecka Otter 4, Tilda Olsson 3, Johanna Flygelholm 2, Hannele Nilsson, Celine Hagen, Linnéa Efraimsson.

Västerås Irsta: Viola Paulsen 6, Kristin Ullén 5, Charlotte Granfelt 4, Sara Frejd 4, Viktoria Högström 3, Elin Lindén 3, Miriam Sandberg Salach 3, Matilda Forsberg 2.

Utvisningar: SHF: 2x2 VI: 5x2.

Domare: Joel Olovsson och Oliver Quist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".