Fredagskompisen och endurovärldsmästaren Anders Eriksson kommer få utmaningar av Linda Gustavsson. Först ut är ridning. Foto: Malin G Pettersson/Sveriges Radio
1 av 2
Fredagskompisen och endurovärldsmästaren Anders Eriksson kommer få utmaningar av Linda Gustavsson. Först ut är ridning. Foto: Malin G Pettersson/Sveriges Radio
Valacken Jimson blir Anders Erikssons partner när han provar på ridning.
2 av 2
Valacken Jimson blir Anders Erikssons partner när han provar på ridning. Foto: Skaraortens ryttarförening.
ANDERS TESTAR SPORT

Endurovärldsmästaren Anders Erikssons nya utmaning – ridning

0:57 min

Tidigare har han kört 2,5 km på bakhjulet och gjort 800 armhävningar. Nu är det dags för Anders Erikssons nästa utmaning: en hinderbana till häst.

Många är de upptåg som Anders Eriksson ställt upp på i P4 Skaraborg genom åren. I höst tar utmaningarna en annan inriktning då Anders Eriksson provar på olika sporter.

– Underbart roligt. Tänk att jag får träna på arbetstid igen. Och prova på en massa olika saker. Jag älskar det!

Först ut är sporten som har ungefär en halv miljon utövare, är Sveriges näst största ungdomsidrott (7-25 år) där 90 procent av utövarna är kvinnor. Japp, det handlar om ridning. 

– Oj, oj, oj! Oj, oj, oj, är de sex första orden som kommer ut Anders Erikssons mun när han får veta vad som väntar.

På fredag morgon sitter han upp på tioårige Jimson, en skäckvalack som kan vara snabb, är med på det mesta, genomsnäll och lite snubblig. 

– Det här ska bli jättejättespännande. Jag är ju väldigt bekväm med motorcyklar, men hästar... det finns ju inga bromsar på dem?

Anders Eriksson berättar mer om vad han tänker inför utmaningen i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".