Matilda Algotsson.
Matilda Algotsson. Foto: TT.

Algotsson får den svenska OS-kvalplatsen

Det blir Matilda Algotsson som tävlar för Tibro KK som kommer att representera Sverige i OS-kvalet. Det har konståkningsförbundets Elitkommitté beslutat.

I slutet av september har Sverige möjlighet att ta två OS-platser – en på damsidan och en på herrsidan. Alexander Majorov representerar Sverige på herrsidan och nu är det även klart att Matilda Algotsson får den svenska OS-kvalplatsen på damsidan.

Duon kommer att tävla i OS-kvaltävlingen Nebelhorn Trophy i Obertsdorf 27–30 september.

– Matilda representerar Sverige i Oberstdorf då hon uppnått bästa tävlingsresultat under hösten och visar på en god form, säger konståkningsförbundets sportchef Anna Hörnqvist i ett pressmeddelande.

Matilda Algotsson gjorde inför den här säsongen ett klubbyte och gick över till Tibro KK för att kunna träna tillsammans med sin landslagskompis Joshi Helgesson.

Algotsson har nu tagit över positionen som Sveriges främsta konståkare på damsidan efter att hon placerade sig före Helgesson på EM i vintras och nu även får den enda svenska OS-kvalplatsen.

Vid OS-kvaltävlingen i Tyskland kommer de sex främsta nationerna, efter de som redan säkrat sin OS-plats, att få en kvotplats till OS. Om Sverige lyckas är det sedan upp till SOK att besluta om några svenska konståkare blir uttagna till OS i Sydkorea eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".