Fågelviksgymnasiet i Tibro. Foto: Marthina Stäpel / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Fågelviksgymnasiet i Tibro. Foto: Marthina Stäpel / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
TIBRO

Trolig folkomröstning om Fågelviksgymnasiet

1:58 min

Med all största sannolikhet blir det folkomröstning om Fågelviksgymnasiet i Tibro.

En enig kommunstyrelse har lagt fram ett beslut om folkomröstning som kommunfullmäktige ska ta ställning till under måndag kväll.

– Vi har ett beslut som kommer från kommunstyrelsen. Beslutet säger att vi ska hålla en folkomröstning i samband med det allmänna valet nästa år, säger Rolf Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Tibro.

Så med all största sannolikhet så blir det en folkomröstning?

– Ja, det stämmer.

Det var i mars förra året som kommunen fattade beslutet om att lägga ner Fågelviksgymnasiet på grund av att för få elever sökte till skolan. Efter beslutet bildades gruppen Rädda Fågelviksgymnasiet. Gruppen startade en namninsamling, lämnade in 2500 namn i protest mot nedläggningen och ville ha en folkomröstning i frågan.

– Vi tycker att det känns jättebra och det känns som att man faktiskt har lyssnat på vårat önskemål. Så det känns fantastiskt bra och nu får ju också då kommuninvånarna chansen att säga sitt, säger Pia Larsson, initiativtagare till Rädda Fågelviksgymnasiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".