Skaras lagkapten Caroline Friberg tvingades se slutminuterna från läktaren.
1 av 2
Skaras lagkapten Caroline Friberg tvingades se slutminuterna från läktaren. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio
Skara HF vid anfall i andra halvlek.
2 av 2
Skara HF vid anfall i andra halvlek. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio

Skara HF besegrade Boden efter drama

1:53 min

Skara HF såg länge ut att gå mot en klar seger, men Boden kom närmare och närmare och mot slutet blev det dramatiskt.

Skara kopplade tidigt ett grepp i hemmapremiären mot Boden i SHE. Man ledde med 12-8 i paus, och med kvarten kvar var det inte mycket som talade för Boden. Skara åkte dock på två smällar som höll på att kosta segern.

Först blev danska nyförvärvet Trine Leth (en av matchens bästa) skadad. Kort därpå åkte lagkaptenen Caroline Friberg på sin tredje utvisning för kvällen, vilket gjorde att hon fick se slutminuterna på läktaren.

Boden lyckades kvittera till 17-17, men Skara bet ihop och vann till slut med 19-18.

 – Vi har en god känsla och kör på. Vi försöker och försöker och det är därför vi ändå håller ut, säger Skara HF:s lagkapten Caroline Friberg.

Hur upplevde du det röda kortet?

– Den sista utvisningen var helt korrekt, men det är små marginaler och det är väl lite min roll att smälla på, så jag får nog ta några röda i år.

Nervöst att se slutet från sidan?

– Det var jättejobbigt, men så jäkla härligt att vi löser det, säger Skara HF:s Caroline Friberg, som efter sin mammaledighet här gjorde sin första SHE-match på 14 månader.

738 åskådare såg Skara besegra Boden den här kvällen - Skaras första vinst för säsongen. I nästa hemmatch väntar derby mot Skövde HF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".