Henrik Thegel avgjorde för sitt Skövde IK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Henrik Thegel avgjorde för sitt Skövde IK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HOCKEYETTAN VÄSTRA

Skövde IK vann tredje raka

1:44 min

Skövde har fått en maximal start poängmässigt av hockeyttan. Tredje raka av tre möjliga kom mot Grums hemma med 2-1.  Henrik Thegel kunde avgöra i slutet av tredje perioden.

Det var ingen större match spelmässigt i de båda första perioderna. Det stod 0-0 efter den första perioden och det man minns från den perioden var Jesper Sellin som åkte ifrån motståndet mot mål, blev avtagen klubban och fick straff. Han tog den själv men fick till ett dåligt avslut.

I den andra perioden fick vi se ett mål och det var gästerna som gjorde 0-1 i en liknande situation som Jesper i första perioden , men Henrik Höglund i Grums fick behålla klubban och gjorde mål.

Skövdes tränare Tomas Kämpe var inte nöjd med spelet och inställningen i de första perioderna.

- Alla kan bättre, menade han.

- Vi slarvade och spelade för svårt och stressade upp oss lite, menade Henrik Thegel.

I den tredje fick hemmalaget en kanonstart med kvittering redan efter 23 sekunder och det betydde mycket för laget menade också Henrik Thegel, som avgjorde det hela efter 16.28 efter att Grums fått ett mål bortdömt ca 15 sekunder tidigare.

- Albin Lindgrens mål till 1-1 betydde väldigt mycket , tyckte Henrik. Vi kunde gå vidare och ta det lite lugnare. Men det var en skön känsla att sätta 2-1, tyckte Henrik efter matchen.

Tredje segern alltså på tre möjliga och en mycket bra start för Skövde IK. Men man är inte riktigt nöjda med spelkvalitén. Det uttrycker både tränaren Tomas Kämpe och Henrik Thegel.

- Vi får fortsätta att försöka vinna matcher och förhoppningsvis spela lite bättre, avslutade Henrik Thegel.

Just målskyttarna och lagkaptenen Oscar Forsmark, som gjorde comeback efter skada, fick beröm efter matchen. Och naturligtvis målvakten David Persson-Thorsell som fick så i matchen och gjorde det bra.

HockeyEttan Västra 

Skövde IK - Grums IK Hockey 2 - 1 (0-0, 0-1, 2-0)

Period 1:

Skott: 7-7.

Period 2: EQ 0-1 (14:19) Henrik Höglund

Skott: 7-11.

Period 3: EQ 1-1 (00:23) Albin Lindgren (Carl-Johan Sjögren, Albin Andersson), EQ 2-1 (16:29) Henrik Thegel (Anton Blomberg)

Skott: 10-3.

Totalt: 24-21.

Utvisningar: Skövde IK 3x2 min., Grums IK Hockey 2x2 min.

Domare: Filip Eriksson, LINKÖPING

Publik: 1098

Matchens lirare, Skövde IK: Henrik Thegel Matchens lirare, Grums IK Hockey: Jesper Appel

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".