Hannyah Jörtoft ordförande för Sverigedemokraterna i Skaraborg
Hannyah Jörtoft, Ordförande (SD) i Skaraborg Foto: Ellen Zettergren/ Sveriges Radio

Skaraborgs-ordföranden i SD: Vi är lättade

3:08 min

Hannyah Jörtoft, distriktsordförande i Sverigedemokraterna Skaraborg, säger att de är lättade över att Hanna Wigh och Maddelen Larsson från Falköping nu har lämnat partiet.

Hanna Wigh är Sverigedemokratisk riksdagsledamot från Falköping och Maddelen Larsson sitter i Falköpings kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.

Båda har nu valt att lämna partiet. Enligt Hanna Wigh eftersom hon utsatts för ett sexuellt övergrepp från en partikamrat och riksdagskollega – en händelse som nu är polisanmäld. Maddelen Larsson säger att hon har fått ta emot hot som både riktats mot henne själv och hennes barn.

Hannyah Jörtoft är distriktsordförande för Sverigedemokraterna Skaraborg. Hon säger att avhoppen och kritiken skadar bilden av Sverigedemokraterna men säger också att hon är lättad över att de både Falköpingspolitikerna nu har lämnat partiet.

– Långsiktigt tror jag att det stärker oss att vi faktiskt blir av med människor som under lång tid missköter sig mot partikollegor och liknande. Så när det gäller de här personerna som rör Falköping så är vi lättade att de har lämnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".