Vit skylt med texten Till vallokal i svart.
Foto: Henrik Montgomery/TT
TIBRO

Tibrobor tycker till om en folkomröstning

2:14 min

Nu står det klart att det blir en folkomröstning om Fågelviksgymnasiet i Tibro. Ett ja och beslut om att återstarta skolan kan få stor konsekvenser.

Enligt kommunalrådet Rolf Eriksson kan en återstart innebära en historiskt stor skattehöjning på flera hundralappar i månaden alternativt besparingar inom andra verksamheter.

P4 Skaraborg åkte till Tibro för att se om man tycker att det är värt en skattehöjning för att få behålla skolan.

– Jo, faktiskt. Min dotter skulle precis börja här i skolan, gymnasiet, men hon åker varje dag till Skövde och det är jättejobbigt, säger Sanela Murina.

– Ja, jag tycker vi ska ha ett gymnasium här för framtiden, säger Gudrun Lindahl.

Pia Larsson som är initiativtagare till gruppen Rädda Fågelviksgymnasiet tycker också att väljarna måste få veta vad det innebär att rösta nej:

– Ska man då rösta ja och det innebär en skattehöjning, så ska man ju också veta vad det innebär att rösta nej, vad den konsekvensen blir. Då känner vi att åter igen så krävs det en ordentlig konsekvensanalys.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".