Porträttbild av Morgan Tärning framför skylt där det står polisen tillsammans med polisens logotype.
Morgan Tärning, poliskommissarie, Skövde. Foto: Carolina Bladh / Sveriges Radio
GÖTEBORG

40 poliser från Skaraborg till nazistdemonstration

2:10 min

Många poliser från Skaraborg kommer att delta i insatser vid nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg på lördag.

– Vi har en ganska stor mängd poliser faktiskt som ingår i någonting som vi kallar för Nationell förstärkningsorganisation. De är utbildade enligt ett koncept som heter särskild polistaktik och jobbar vid demonstrationer, fotbollsmatcher och liknande. Sedan har vi även en utredningsresurs som också kommer att åka ner till Göteborg, säger Morgan Tärning, poliskommissarie i Skövde.

Samtidig som insatserna i Göteborg är det Prideparad i Skövde. Paraden har störts av Nordiska Motståndsrörelsen på flera platser runt om i landet. Polisen i Skövde har inte ändrat sitt arbete under Prideparaden på grund av det som sker i Göteborg.

– Vi har lika stort uttag som vi hade planerat innan det här. Så att vi ska ta höjd för att det är en säker, lugn och fin demonstration i Skövde som inte ska råka ut för några störningar, säger Morgan Tärning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".