Michael Andersson gjorde comeback efter skada. Foto Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 2
Michael Andersson gjorde comeback efter skada. Foto Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Alfred Ehn gjorde 10 mål mot Hammarby. Foto/Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 2
Alfred Ehn gjorde 10 mål mot Hammarby. Foto/Arkiv Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HANDBOLLSLIGAN

IFK Skövde vann mot Hammarby

1:56 min

Det blev ett rafflande slut när IFK Skövde kunde ta sin tredje seger av fyra möjliga när man slog Hammarby med uddamålet 30-29. Skövde låg under med 26-28 knappa fem minuter från slut men comebackande målvakten Michael Andersson gjorde några fina räddningar och Alfred Ehn kunde avgöra.

Det blev en match i publikens smak. Man visste aldrig riktigt vart det skulle bära hän. Det svängde rejält. Ibland ledde IFK Skövde och ibland Hammarby. Gästerna från Stockholm ledde med ett par bollar i första, då framdrivna av duktige Patrik Fahlgren men Skövde kom igen och kunde gå till ledning i paus med 18-16.

I den andra halvleken startade hemmalaget bäst och publiken i Arenan vädrade seger. Skövde gick fram till 22-19 men där tog det stopp och Hammarby gjorde fyra mål på raken och plötsligt var det 22-23.

Sedan fortsatte det att vara jämt fram till 26-26 innan Bajen kunde göra 26-28 och gick mot seger med knappa fem minuter kvar att spela. Men det svängde igen och Michael Andersson kunde göra några fina räddningar och Skövde fick straff, som kunde diskuteras, men mål blev det och 29-28 till  hemmalaget. Bastien Genty, som var tillbaks i Skövde, han spelade för Country för några säsonger sedan och han satte 29-29. Men sedan kom avgörandet då Alfred Ehn gick för det några sekunder från slut och gjorde 30-29 och Arenan exploderade.

Alfred Ehn gjorde 10 mål.

– Det var inte läge att tänka på något. Fick bollen och det var bara att skjuta och den gick ju in, menade Alfred Ehn. Det var en krigarmatch och skönt med två poäng.

– Nu mår jag bra, extra bra efter slutet som det blev, menade också Michael Andersson. Vi har ett bra drag i laget så det känns bra, säger Michael också.

Hos Hammarby var det besvikelse. Och det var surt, tyckte tränaren Kalle Matsson, tidigare Lidköping, om förlusten. Patrik Fahlgren, som gör comeback i svensk handboll efter proffslivet i Tyskland, var duktig främst i första halvlek. Han gjorde åtta mål.

Skövde-Hammarby 30-29 (18-16)

Skövde: Alfred Ehn 10, Rasmus Wremer 5, Adam Samuelsson 5, Kristian Svensson 5, Felix Kasch 3, Christoffer Hedberg 2. Hammarby: Patrik Fahlgren 8, Anders Wik Rydberg 6, Bastien Genty 4, Johan Nilsson 3, Rickard Lönn 2, Gunnar Pettersson 2, Andreas Halvarsson, Martin Dolk, Alexander Binderis, Hannes Nyström.

Publik: 1 407.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".