Trav
Ett travgymnasium kan starta i Vara. Foto: Sören Andersson/TT
VARA

Ett steg närmare travgymnasium i Vara

1:33 min

En privat entreprenör har vänt sig till bildningsnämnden i Vara för att höra sig för om möjligheterna kring en travutbildning på gymnasienivå.

– Vi har fått en förfrågan om vi är villiga att samarbeta och vi har svarat under vilka premisser vi kan tänka oss ett samarbete, säger Carl-Uno Olsson, bildningsnämndens ordförande.

Det är Per Johansson som driver hästanläggningen Bjertorp Travcamp som vänt sig till kommunen för att få svar på om det fanns intresse av att driva travgymnasiet tillsammans och om travgymnasiet skulle kunna köpa teoretisk utbildning från ett kommunalt gymnasium utan gemensam drift.

Enligt Carl-Uno Olsson saknar kommunen kompetens inom travområdet men när det gäller köp av tjänster har man idag ett samarbete med friskolan Academy of Music and Business.

– Då anser vi att det är viktigt att vi svarar på samma sätt, så det är det vi har gjort. Vi kan tänka oss att samarbeta kring traditionella ämnen men vi är inte beredda att gå in i ett huvudmannaskap eller något liknande, säger Carl-Uno Olsson.

Kan man säga att det är ett steg närmare?

– Ja, det kan man ju absolut säga. Nu vet man var kommunen står ifrån entreprenörens sida och har ju naturligtvis lättare att ta ställning till fortsättningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".