Pedofil skickas hem från skarajobb

En kommunanställd i Skara, som dömts till fängelse för att sexuellt ha utnyttjat en underårig, får inte längre vara kvar på jobbet. I dag beslöt ledningen för den aktuella förvaltningen, att mannen ska stanna hemma från jobbet med full lön fram till semestern.
Mannen har överklagat fängelsedomen till hovrätten. Han har därför fått behålla sitt jobb i avvaktan på att fängelsedomen ska verkställas. Men efter förhandlingar med fackförbundet Kommunal beslöt förvaltningsledningen i dag att permittera mannen med full lön fram tills semestern. Orsaken är att många arbetskamrater krävt att mannen omplaceras. Han ska inte vara kvar på arbetsplatsen eftersom många mår dåligt av hans närvaro där. Under tiden den dömde tvingas stanna hemma ska övriga på förvaltningen gå i gruppterapi. Förvaltningsledningen vill att mannen ska kunna återvända till jobbet efter semestern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista